XVII. dr. Bán Jenő sakk emlékverseny
Hungary

logikusakk-oktatasi-kulturalis-es-sport-kozhasznu-egyesulet-kalocsa

Sakkpalota Program Kalocsán

A képességfejlesztő sakk haszna az oktatásban elsősorban abban rejlik, hogy előmozdítja a különböző tantárgyak elsajátítását, oris egészében a jövőre készít elő. A modern tudásalapú társadalomban a nap, mint nap ránk ömlő információáradat által kapott ismeretek mind inkább mulandóak. A digitális társadalom olyan mértékű adatfeldolgozást tett szükségessé az emberek számára, amelyben bizonyos képességek, kompetenciák elsajátítása létszükségletté vált. Ezen képességek megléte elengedhetetlen a sikeres tanítási-tanulási folyamatban. Ezzel pedig eljött az idő a stratégiai táblaPuzzlesban rejlő lehetőségek kihasználására. A sakk az egyik valaha volt leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz, amelynek segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskolás kor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába.

A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és más ismeretekkel való behelyettesítésére. Az ehhez szükséges dialektikus, stratégiai és ok-okozati, szekvenciális gondolkodást fejlődésük korai szakaszában a gyerekek a sakktáblánál öntudatlanul tanulják meg! Nemcsak a matematikában, a logikában és a problémamegoldásban, hanem az olvasás és a szóbeli kifejezés terén is erősödnek, oris a sikeres sakkozás a készségek egész füzérének kedvező változását hozza magával.

Sakkozás közben a gyerekek egy sor már tárolt információt mozgósítanak és kombinálnak össze, miközben idegrendszerükben a sejtek közti kapcsolatok száma sokszorozódik. Ezeket a kapcsolatokat fogják felhasználni mindenfajta tanulása során! A sakk a maga vizuális szimbólumrendszerével az egész tanulási folyamat kialakulására komoly kihatással van. A Sakkpalota program egy olyan komplex képességfejlesztő módszer, amellyel minden kisgyermeket érdemes megismertetni, különösen az óvoda és az iskola közötti átmenet során, valamint az alsó tagozatos tanulmányai idején.

A nyári iskolai szünetben is folytatódik a Logiksuakk Egyesület által a 2016/2017 tanévben sikeresen megtartott Sakkpalota Program foglalkozásai Kalocsán a Közösségi Házban melynek címe: 6300 Kalocsa Hunyadi utca 82 )

Information

 • Date

  14th October, 2017.

 • Location

  Köszösségi Ház

 • Event name

  XVII. dr. Bán Jenő sakk emlékverseny

 • Event's address

  6300. Kalocsa, Hunyadi János utca 82.

 • Organizer

  Logikusakk Octatási Kulturális és Sport Közhasznú Egyesület

 • Website

  Click here

Judit Polgar Chess Foundation
Judit Polgar Chess Foundation